Ga naar de inhoud
Home » I.K.C. De Zuidvliet, Kortgene

I.K.C. De Zuidvliet, Kortgene


Het vergroeningsproject op het schoolplein van I.K.C. De Zuidvliet is een prachtig voorbeeld van onze inzet voor een meer natuurlijke en boeiende leeromgeving. Met de nadruk op duurzaamheid en natuurlijke educatie hebben we verschillende elementen toegevoegd om een interactieve en groenere en buitenruimte te creëren.

Een opvallende toevoeging is de prachtige waterloop die nu het schoolplein siert. Niet alleen zorgt dit voor een visueel aantrekkelijk element, maar het biedt ook educatieve mogelijkheden voor de leerlingen om meer te leren over watercycli en het belang van een gezond watermilieu.

Daarnaast hebben we wilgentunnels geplaatst, die niet alleen dienen als natuurlijke afscheidingselementen, maar ook een speelse en avontuurlijke sfeer creëren. Het buitenlokaal is een ander hoogtepunt van het project, waar docenten nu de mogelijkheid hebben om lessen in de open lucht te geven, waardoor het leerproces wordt verbonden met de natuurlijke omgeving.

Met een focus op biodiversiteit hebben we talloze planten aangeplant, waardoor het schoolplein is getransformeerd in een levendige groene oase. Dit project heeft niet alleen het fysieke uiterlijk van het schoolplein verbeterd, maar het heeft ook een positieve impact op het welzijn en de leerervaring van de leerlingen op I.K.C. De Zuidvliet.