Ga naar de inhoud
Home » Cbs De Wegwijzer, Heinkenszand

Cbs De Wegwijzer, Heinkenszand

Het vergroeningsproject op het schoolplein van Cbs. De Wegwijzer is een boeiend avontuur geworden, waarbij we met creatieve en educatieve elementen de buitenruimte hebben getransformeerd. Een opvallende toevoeging aan het plein is de handgemaakte tipi van wilgentenen, die niet alleen een uniek architectonisch element vormt, maar ook een uitnodigende ruimte creëert voor leerlingen om samen te komen, te leren en te genieten van de natuur.

In het streven naar actief spel en ontdekking hebben we rioolbuizen strategisch geplaatst, waardoor leerlingen de mogelijkheid hebben om op avontuurlijke wijze door het plein te kruipen. Deze speelse toevoeging bevordert niet alleen de fysieke activiteit, maar stimuleert ook de verbeelding van de leerlingen.

Een ander hoogtepunt van het project is het buitenlokaaltje, een knusse ruimte waar docenten buiten les kunnen geven en waar leerlingen worden aangemoedigd om zich te verdiepen in educatieve activiteiten te midden van de natuurlijke omgeving.

Met het oog op biodiversiteit hebben we een overvloed aan planten aangeplant, waardoor het schoolplein nu een levendig groen landschap vormt. Bovendien hebben we een insectenhotel geïnstalleerd, wat niet alleen bijdraagt aan het behoud van lokale flora en fauna, maar ook een educatieve waarde heeft voor de leerlingen van Cbs. De Wegwijzer. Dit project illustreert niet alleen onze toewijding aan vergroening, maar ook ons verlangen om een stimulerende en inspirerende leeromgeving te creëren.